Bierum

In Bierum is vorig jaar Zorgtelefoon Noaberschap van start gegaan. Onder verantwoordelijkheid van Stichting dorpshuis Bierum bemiddelen vrijwilligers uit het dorp hier tussen uw hulpvraag en vrijwilliger. Het doel is om de leefbaarheid in ons dorp te bevorderen en dat we elkaar waar nodig iemand die u daarbij wil helpen. Het nummer van de zorgtelefoon is 06 - 46501963. Meer informatie is te vinden op www.bierum.net/noaberschap.

In Bierum is ook een 55+-groep. Zij organiseren in de zomerperiode (mei t.m september) 1 keer per maand op vrijdag een bijeenkomst. In de winterperiode is dat 2 keer per maand. Ook wordt eens per maand samen gegeten.

Nieuws & Activiteiten

Lees meer over Werkzoekenden geslaagd op weg naar passend werk!

Delfzijl, Werkplein Fivelingo en aannemer Stationsgebied slaan de handen ineen: Werkzoekenden geslaagd op weg naar passend werk! Werkzoekenden in Delfzijl, Appingedam en Loppersum die meedoen aan het project ‘Regie over Eigen Traject’, krijgen budget waarmee ze min of meer zelf bepalen welke opleiding ze ermee willen volgen.

Lees meer over Hersengymnastiek

Behalve dat ons lijf het risico loopt om te weinig te bewegen tijdens deze crisis, moeten we ook zorgen dat ons brein de juiste beweging krijgt.

Lees meer over In contact blijven op afstand

Veel ouderen zitten inmiddels al weken binnen. Dit maakt velen van hen erg eenzaam.

Lees meer over Kleine stappen, grote resultaten

Wil jij eigenlijk gezonder leven dan je nu doet, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Begin dan gewoon met kleine stapjes. Dat zet misschien niet direct zoveel zoden aan de dijk als rigoureus stoppen met ongezond eten en fanatiek sporten maar het helpt zeker en is op die manier veel beter vol te houden.

Lees meer over Op zoek naar de zonnige kant

Februari is altijd een beetje zo'n treurige 'niks'-maand. Geen feestje, nog lang geen lente, veel kou. Nee, februari helpt je doorgaans niet om de meest zonnige kant van het leven te zien. Maar net als met veel dingen in het leven kun je er zelf wel iets aan doen.

Lees meer over Daten voor gevorderden

Vraag 1: Wat doe je aan? Vraag 2: Waar spreek je af.