Over ons

Gezondheidsplein Molenberg1

'We doen het samen!' is de spreuk van het Sociaal Plein Delfzijl.

Als u vragen of zorgen heeft, kunt u terecht bij het Sociaal Plein Delfzijl. Dat kan voor uzelf zijn. Voor iemand waarvoor u zorgt. Of voor iemand waarover u zich zorgen maakt. Het kan gaan over allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld over opgroeien, opvoeden, voorzieningen of ondersteuning om thuis te kunnen blijven wonen, welbevinden, werk of rondkomen met geld.

In het Sociaal Plein werken inwoners, vrijwilligers en professionals samen om elkaar te helpen. We vinden het belangrijk om vragen snel en goed op te pakken. Daarmee willen we voorkomen dat problemen steeds groter worden. Dus liever even bellen, mailen of langskomen dan zelf blijven piekeren.

Met u bespreken we dan de situatie, de mogelijke oplossingen en zoeken naar een manier die bij u en uw situatie past. Dat kan dus per persoon verschillen.

U kunt het Sociaal Plein bereiken via (0596) 63 90 10 of sociaalplein@eemsdelta.nl. Of loop binnen bij de medewerkers van het Sociaal Plein op het Gezondheidsplein Molenberg aan de Schoolstraat 7 in Delfzijl. Elke ochtend zijn twee medewerkers van 8.30-12.00 uur aanwezig en aanspreekbaar in de ontvangstruimte van het Gezondheidsplein. Klik hier voor meer informatie over parkeren rondom het Gezondheidsplein.

U kunt meer lezen in de folder 'Wat doet het Sociaal Plein voor u'. Onder 'Verhalen van' vindt u voorbeelden van de ervaringen met het Sociaal Plein Delfzijl.

Landelijke regelingen

Regelhulp is een wegwijzer van de overheid voor iedereen die zorg en ondersteuning nodig heeft.

Regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties